Skip to main content
Vegetarisk 'ratatouille'-orzo

Vegetarisk 'ratatouille'-orzo

med græsk salatost og bagt hvidløgsbrød

3.9
(70)

Ratatouille er en traditionel fransk ret bestående af grøntsager som får lov at simre i en fyldig tomatsauce. I aften gør vi det lidt anderledes, og ovnbager aubergine og zucchini inden de havner i saucen sammen med løg, hvidløg, røget paprika, orzo og vores færdige krydderiblanding som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi topper med græsk salatost og server vores 'ratatouille'-orzo med sprødt hvidløgsbrød.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Aubergine

1 stk

Zucchini

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Middelhavsdrøm

180 g

Orzo

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)

4 g

Røget paprika

1 stk

Løg

50 g

Græsk salatost

(Indeholder: Mælk)

½ pakke

Hakkede tomater

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Baguette

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

4.5 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3733 kJ
Kalorier (kcal)892 kcal
Fedt36.2 g
Mættet fedt18.1 g
Kulhydrat113.2 g
Sukker19.5 g
Kostfibre10.7 g
Protein25 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Tag smør ud af køleskabet.

Skær aubergine [1/2 stk, 2P] og zucchini i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Steg løg
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak løg fint. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil let bløde.

Kog orzo
3

Tilsæt hvidløg, røget paprika, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og Middelhavsdrøm til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater [½ pakke, 2P], vand [4,5 dl | 9 dl], orzo og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre under låg i 12-14 min, eller indtil 'al dente'. 

TIP: Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud.

Lav hvidløgsbrød
4

Imens, del brød på langs.

Bland Hvide Løjer & Urter, smør [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Placer brød på en anden bageplade med bagepapir, og smør med hvidløgssmør.

Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt ovnbagte grøntsager, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og smør [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden med orzo, og vend sammen lige inden servering.

Server
6

Anret ratatouille-orzo i dybe tallerkener. 

Top med smuldret salatost [½ pakke, 2P]. 

Server med hvidløgsbrød.