
Ratatouille er en traditionel fransk ret bestående af grøntsager som får lov at simre i en fyldig tomatsauce. I aften gør vi det lidt anderledes, og ovnbager aubergine og zucchini inden de havner i saucen sammen med løg, hvidløg, røget paprika, orzo og vores færdige krydderiblanding som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi topper med græsk salatost og server vores 'ratatouille'-orzo med sprødt hvidløgsbrød.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
½ stk
Aubergine
1 stk
Zucchini
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Middelhavsdrøm
180 g
Orzo
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
4 g
Røget paprika
1 stk
Løg
50 g
Græsk salatost
(Indeholder: Mælk)
½ pakke
Hakkede tomater
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Baguette
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
4.5 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Skær aubergine [1/2 stk, 2P] og zucchini i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Pres eller hak hvidløg fint.
Hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil let bløde.

Tilsæt hvidløg, røget paprika, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og Middelhavsdrøm til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater [½ pakke, 2P], vand [4,5 dl | 9 dl], orzo og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre under låg i 12-14 min, eller indtil 'al dente'.
TIP: Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud.

Imens, del brød på langs.
Bland Hvide Løjer & Urter, smør [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Placer brød på en anden bageplade med bagepapir, og smør med hvidløgssmør.
Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde.

Tilsæt ovnbagte grøntsager, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og smør [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden med orzo, og vend sammen lige inden servering.

Anret ratatouille-orzo i dybe tallerkener.
Top med smuldret salatost [½ pakke, 2P].
Server med hvidløgsbrød.

