Er I en familie, der elsker pitabrød? Så er det måske tid til at prøve en ny opskrift. Det hjælper vi med i aften, når vi fylder lune pitabrød med ovnbagte kikærter, en frisk salat med tomat, agurk og persille, og cremet spicy yoghurt. Sprøde hjemmelavede fritter, krydret med oregano passer perfekt til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
½ g
Oregano, tørret
1 pakke
Kikærter
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 pose
Bredbladet persille
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Røget paprika
½ g
Chiliflager
½ stk
Hvidløgsfed
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P], salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne.
Imens, hæld væde fra kikærter.
Bland kikærter, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], hvedemel [1 spsk | 2 spsk], røget paprika, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber i en mellemstor skål.
Fordel kikærter på samme bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne.
Tag bagepladen ud af ovnen, og lad køle af.
Imens, hak tomat og agurk groft.
Hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Bland tomat, agurk, persille, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, mayonnaise, hvidløg og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
Varm pitabrød på risten i ovnen i 3-4 min, når kartoflerne har 5 min tilbage.
TIP: Pitabrødene er allerede klar til at spises, men smager endnu bedre lune.
Fyld pitabrød med kikærter, salat og halvdelen af yoghurt.
Server med fritter og resterende salat, kikærter og yoghurt.