Skip to main content
Vegetarisk kikærtepita

Vegetarisk kikærtepita

med oreganobagte fritter og spicy yoghurt

4.0
(109)

Er I en familie, der elsker pitabrød? Så er det måske tid til at prøve en ny opskrift. Det hjælper vi med i aften, når vi fylder lune pitabrød med ovnbagte kikærter, en frisk salat med tomat, agurk og persille, og cremet spicy yoghurt. Sprøde hjemmelavede fritter, krydret med oregano passer perfekt til.

Tags:
Stærk
Vegetarisk
Nem
Allergener:
Æg
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

½ g

Oregano, tørret

1 pakke

Kikærter

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

20 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Hvedemel (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)680 kcal
Energi (kJ)2846 kJ
Fedt24 g
Mættet fedt7.3 g
Kulhydrat90.1 g
Sukker13.7 g
Kostfibre13.4 g
Protein22.4 g
Salt3.5 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre. 

Krydr kikærter
2

Imens, hæld væde fra kikærter.

Bland kikærter, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], hvedemel [1 spsk | 2 spsk], Mamas Favorit, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Bag kikærter
3

Fordel kikærter på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og bag i ovnen i 20 min, eller indtil gyldne.

Tag bagepladen ud af ovnen, og lad køle af.

Lav spicy yoghurt
4

Imens, hak tomat og agurk groft.

Hak persille fint.

Bland tomat, agurk, persille, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Bland yoghurt, sriracha og et nip salt og peber i en lille skål.

TIP: Spar på srirachaen, hvis du ikke er til stærk mad.

Varm pitabrød
5

Varm pitabrød på risten i ovnen i 3-4 min, eller indtil gennemvarme, når kartoflerne har 5 min tilbage.

TIP: Pitabrødene er allerede klar til at spise, men smager endnu bedre lune.

Server
6

Fyld pitabrød med kikærter, salat og halvdelen af yoghurt.

Server med fritter, overskydende salat og kikærter og resterende yoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image