HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Kikærtebowl
topBanner
Vegetarisk kikærtebowl

Vegetarisk kikærtebowl

med trefarvet quinoa og søde kartoffeltern

I aften laver vi en fantastisk vegetarbowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at ovnbage søde kartofler og bolsjebeder, og samtidig med at de bliver bagt til perfektion, koger vi trefarvet quinoa. Og vi er bestemt ikke færdige endnu! I aften overrasker vi nemlig også med avocado, bagte kikærter og en cremet sesammayo!

Tags:Vegetarisk
Allergener:ægsennepsojasesamsulfittergluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Trefarvet quinoa

2 stk

Bolsjebede, chioggia

450 g

Sød kartoffel

5 g

Ginger Ninja

(Indeholderæg, sennep)

60 g

Spinat

1 pakke

Kikærter

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholdersoja, sesam, sulfitter, gluten)

1 stk

Avocado

10 g

Sesamfrø

(IndeholdersesamKan indeholdenødder, jordnødder)

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholderæg, sennep, soja, sesam, gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)914 kcal
Energi (kJ)3822 kJ
Fedt40.14 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat103.65 g
Sukker21.9 g
Protein22.8 g
Salt2.6 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skær bolsjebede (uskrællet) i 1 cm skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Krydr sød kartoffel med Ginger Ninja. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldne. 

2

Bring saltet vand* [5 dl | 10 dl] i kog i en gryde. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.

3

Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] og asiatisk woksauce [½ pakke, 2P]. Krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Skyl spinat, og hak groft. Tilsæt spinat til gryden med færdigkogt quinoa, og vend sammen inden spinaten er faldet sammen. 

5

Bland sesammayonnaise og et skvæt vand* i en lille skål.

6

Anret quinoa, sød kartoffel, bolsjebede og kikærter i dybe tallerkener. Top med avocado. Drys med sesamfrø. Dryp med sesammayonnaise.