
Varm kikærtesalat
med mandelris og krydret yoghurt
I aften byder vi på en vidunderlig salat, der smager af sommer! Kikærter og zucchini bages i ovnen og blandes derefter med cremede mandelris, spinat og cherrytomater. Server herligheden i en stor skål, og top med yoghurtdressing, persille og mandler. Perfekt til middag, frokost eller picnic.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
4 g
Saha-Ras
40 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
1 pakke
Kikærter
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
125 g
Cherrytomater
½ stk
Zucchini
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Citron, økologisk
1 pose
Bredbladet persille
2 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Tomat
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Hak mandler groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Steg hvidløg, Saha-Ras og halvdelen af mandler i 1-2 min, eller indtil gyldne. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand i en si. Fordel zucchini og kikærter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 10-15 min.

Hak persille fint. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Halver cherrytomater. Skær tomat i 2 cm tern. Bland yoghurt, mayonnaise, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P], halvdelen af persille, et skvæt citronsaft i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

Tilsæt ris, spinat, cherrytomater og tomat til bagepladen med kikærter og zucchini, og vend det hele sammen med en palet. Dryp med et skvæt citronsaft, og krydr med et nip salt og peber.

Anret kikærtesalat i dybe skåle. Top med yoghurtdressing. Drys med resterende persille og mandler. Server med resterende citronbåde.