
Har du lyst til asiatiske smage i aften? Så skulle du prøve vores Asiatisk BBQ-bowl med ris og sprøde svampe. Her panerer og sprødsteger vi østershatte, og serverer dem med koreansk BBQ-sauce, hvidløgsris og en forførende slaw med citrussyrlig ponzudressing.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Østershatte
5 g
BBQ-krydderi
(Indeholder: Æg Kan indeholde spor af: Æg)
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 g
Koreansk BBQ-sauce
(Indeholder: Soja, Sesam)
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Agurk
1 stk
Majs
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
15 ml
Ponzudressing
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sulfitter)
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sesam)
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
¼ tsk
Salt til ris
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Olie til slaw
¼ tsk
Salt til slaw

Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, riv svampe i 3 cm stykker.
Kom hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Bland panko og BBQ-krydderi i en tredje dyb tallerken.
Vend svampe i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
TIP: Paner svampe i mindre portioner, så de bliver helt dækkede. - Pres panko let ind på svampe, så det sidder fast.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svampe i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Hæld væde fra majs.

Bland spidskål, agurk, majs, sesamfrø, ponzudressing, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Anret hvidløgsris, svampe og majsslaw i dybe tallerkener.
Top svampe med koreansk BBQ-sauce.
Server med asiatisk mayonnaise.