En spicy karry passer perfekt en kølig vinteraften. Aftenens karry indeholder udonnudler, som kommer fra Japan og er tykkere end almindelige nudler. Den indeholder også kylling, peberfrugt, ingefær, pak choi, kokosmælk, karrypasta og fish sauce. Vi topper vores kyllingekarry med ristede løg, og serverer den med en saftig mangosalat med agurk og skalotteløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Ristede løg
1 stk
Lime
15 g
Fish sauce
½ stk
Mango
1 stk
Pak choi
40 g
Grøn karrypasta
150 g
Udonnudler, tørrede
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Agurk
4 g
Ga-Laksa
300 g
Kyllingebryststrimler
2 tsk
Ingefær
1 stk
Peberfrugt
180 ml
Kokosmælk
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde, og hæld vand fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.
Halver lime.
Bland et skvæt limesaft, sukker, salt og skalotteløg i en mellemstor skål.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Hak pak choi groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling, peberfrugt og ingefær i 3-4 min, eller indtil kyllingen er let brunet.
Sænk til middel varme. Tilsæt pak choi, kokosmælk, karrypasta, fish sauce, Ga-Laksa, vand og sukker, og steg videre i 3-4 min, eller indtil saucen er let tyknet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Skær agurk i 2 cm tern.
Hak mynte og koriander fint.
Vend mango og agurk i skålen med skalotteløg lige inden servering.
Vend nudler i stegepanden med karry, og smag til med salt og peber.
Lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis karryen virker tør.
Anret kyllingekarry i dybe tallerkener.
Drys med ristede løg.
Server med mangosalat.
Top med mynte og koriander.