Salat Niçoise er en traditionel salat fra Nice ved den franske riviera. Her giver vi denne klassiker et nordisk tvist, og serverer pandestegt ørred på en bund af kogte små kartofler, blandet salat og syltede rødløg. En klat dilddressing på toppen giver friskhed og minder os om sommer, sol og turkistblåt hav.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
250 g
Ørred
(Indeholder Fisk)
½ stk
Rødløg
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
60 g
Blandet salat
½ stk
Agurk
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Dild
1 stk
Citron
15 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
1 spsk
Smør til kartofler
¼ tsk
Salt til fisk
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Vand til syltning
2 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Sukker til salat
¼ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Vand til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Lad afkøle lidt.
Halver kartofler, og kom dem tilbage i gryden.
Tilsæt smør, krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Hak dild fint.
Bland fraiche, dild, vand, salt og et nip peber i en lille skål.
Halver citron.
Skyl salat.
Skær agurk i 2 cm tern.
Bland et stort skvæt citronsaft, olivenolie, sennep, salt, sukker og et nip peber i en stor skål.
Vend salat og agurk i skålen med dressing.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret salat, kartofler og rødløg i skåle.
Top med fisk og dilddressing.