Salat Niçoise er en traditionel salat fra Nice ved den franske riviera. Her giver vi denne klassiker et nordisk tvist, og serverer pandestegt ørred på en bund af kogte små kartofler, blandet salat med fennikel og syltede skalotteløg. En klat dilddressing på toppen giver friskhed og minder os om sommer, sol og turkistblåt hav.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
250 g
Ørred
(Indeholder: Fisk)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
60 g
Blandet salat
1 stk
Agurk
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Dild
1 stk
Citron
15 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
½ stk
Fennikel
1 stk
Skalotteløg
1 spsk
Smør til kartofler
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
½ spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Sukker til salat
¼ tsk
Salt til fisk
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Lad afkøle lidt.
Halver kartofler, og kom dem tilbage i gryden.
Tilsæt smør, krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend skalotteløg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Hak dild fint.
Bland fraiche, dild, vand, salt og et nip peber i en lille skål.
Halver citron.
Skyl salat.
Skær agurk i 2 cm tern.
Halver fennikel. Skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland et stort skvæt citronsaft, olivenolie, sennep, salt, sukker og et nip peber i en stor skål.
Vend fennikel, salat og agurk i skålen med dressing.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret salat, kartofler og skalotteløg i skåle.
Top med fisk og dilddressing.