Stegt ørred og nordisk salat niçoise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt ørred og nordisk salat niçoise

Stegt ørred og nordisk salat niçoise

med syltede rødløg og cremet dilddressing

Salat Niçoise er en traditionel salat fra Nice ved den franske riviera. Her giver vi denne klassiker et nordisk tvist, og serverer pandestegt ørred på en bund af kogte små kartofler, blandet salat og syltede rødløg. En klat dilddressing på toppen giver friskhed og minder os om sommer, sol og turkistblåt hav.

Allergener:
Fisk
Sulfitter
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

250 g

Ørred

(Indeholder Fisk)

½ stk

Rødløg

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

60 g

Blandet salat

½ stk

Agurk

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Dild

1 stk

Citron

15 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1 spsk

Vand til syltning

2 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Sukker til salat

¼ tsk

Salt til sauce

½ spsk

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2763 kJ
Kalorier (kcal)660 kcal
Fedt39.6 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat42.7 g
Sukker7.4 g
Protein31.3 g
Salt3.1 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Lad afkøle lidt.

Halver kartofler, og kom dem tilbage i gryden. 

Tilsæt smør, krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Sylt rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål. 

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Lav dressing
3

Hak dild fint.

Bland fraiche, dild, vand, salt og et nip peber i en lille skål.

Lav salat
4

Halver citron.

Skyl salat.

Skær agurk i 2 cm tern.

Bland et stort skvæt citronsaft, olivenolie, sennep, salt, sukker og et nip peber i en stor skål.

Vend salat og agurk i skålen med dressing.

Steg fisk
5

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. 

Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret salat, kartofler og rødløg i skåle.

Top med fisk og dilddressing. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image