Skip to main content
Stegt ørred og nordisk salat niçoise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt ørred og nordisk salat niçoise

Stegt ørred og nordisk salat niçoise

med syltede rødløg og cremet dilddressing

Salat Niçoise er en traditionel salat fra Nice ved den franske riviera. Her giver vi denne klassiker et nordisk tvist, og serverer pandestegt ørred på en bund af kogte små kartofler, blandet salat med fennikel og syltede skalotteløg. En klat dilddressing på toppen giver friskhed og minder os om sommer, sol og turkistblåt hav.

Tags:
Hurtig
Max 50g kulhydrater
Hvedefri
Spis mig først
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

250 g

Ørred

(Indeholder: Fisk)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

60 g

Blandet salat

1 stk

Agurk

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Dild

1 stk

Citron

15 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

½ stk

Fennikel

1 stk

Skalotteløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til kartofler

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

½ spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Sukker til salat

¼ tsk

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2799 kJ
Kalorier (kcal)669 kcal
Fedt39.2 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat44.3 g
Sukker9.6 g
Protein32.6 g
Salt3.1 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Lad afkøle lidt.

Halver kartofler, og kom dem tilbage i gryden.

Tilsæt smør, krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Sylt rødløg
2

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål. 

Vend skalotteløg i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Lav dressing
3

Hak dild fint.

Bland fraiche, dild, vand, salt og et nip peber i en lille skål.

Lav salat
4

Halver citron.

Skyl salat.

Skær agurk i 2 cm tern.

Halver fennikel. Skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland et stort skvæt citronsaft, olivenolie, sennep, salt, sukker og et nip peber i en stor skål.

Vend fennikel, salat og agurk i skålen med dressing.

Steg fisk
5

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. 

Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret salat, kartofler og skalotteløg i skåle.

Top med fisk og dilddressing. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image