Gratin er altid et godt valg, når man har lyst til noget ostegratineret og varmende. Denne grøntsagsspækkede version har et lækker sauce med gedeost og hvidløg, og et sprødt låg af panko, finrevet ost og purløg. En frisk salat på siden giver balance til retten.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Butternutsquash
250 g
Broccoli
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
50 g
Gedeost
(Indeholder: Mælk)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
1 pose
Purløg
40 g
Rucola
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløg
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl butternutsquash, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 2 cm tern.
Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.
Kog butternutsquash i 6-8 min, tilsæt broccoli i de sidste 2 min, eller når butternutsquash næsten er færdigkogt.
Hæld vand fra, og kom grøntsager tilbage i gryden.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, gedeost [1/2 stk], madlavningsfløde, mælk, Jorden Rundt, salt og et stort nip peber i en lille skål.
Hak purløg fint.
Bland purløg, panko, finrevet ost, salt og et nip peber i en lille skål.
Overfør butternutsquash og broccoli til et ildfast fad, og bred grøntsager ud i et jævnt lag.
Hæld sauce over, og top med ostepanko.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil grøntsager er gennemtilberedte og gratinen er gylden.
Imens, skyl rucola.
Hak tomat groft.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland rucola, tomat, rødløg, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Anret gratin og salat på tallerkener.