Gedeostsgratin med broccoli og sød kartoffel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Gedeostsgratin med broccoli og sød kartoffel

med rucola-tomatsalat med rødløg

Gratin er altid et godt valg, når man har lyst til noget ostegratineret og varmende. Denne grøntsagsspækkede version har et lækker sauce med gedeost og hvidløg, og et sprødt låg af panko, finrevet ost og purløg. En frisk salat på siden giver balance til retten.

Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Butternutsquash

250 g

Broccoli

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Æg, Sennep)

50 g

Gedeost

(Indeholder: Mælk)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 pose

Purløg

40 g

Rucola

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløg

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2305 kJ
Kalorier (kcal)551 kcal
Fedt32.3 g
Mættet fedt22.7 g
Kulhydrat44.8 g
Sukker9.6 g
Protein20.4 g
Salt1.7 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl butternutsquash, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 2 cm tern.

Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.

Kog butternutsquash i 6-8 min, tilsæt broccoli i de sidste 2 min, eller når butternutsquash næsten er færdigkogt.

Hæld vand fra, og kom grøntsager tilbage i gryden.

2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, gedeost [1/2 stk], madlavningsfløde, mælk, Jorden Rundt, salt og et stort nip peber i en lille skål.

3

Hak purløg fint.

Bland purløg, panko, finrevet ost, salt og et nip peber i en lille skål.

4

Overfør butternutsquash og broccoli til et ildfast fad, og bred grøntsager ud i et jævnt lag.

Hæld sauce over, og top med ostepanko.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil grøntsager er gennemtilberedte og gratinen er gylden.

5

Imens, skyl rucola.

Hak tomat groft.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland rucola, tomat, rødløg, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

6

Anret gratin og salat på tallerkener.