Skip to main content
Teriyaki-stegt plantefarssalat
Teriyaki-stegt plantefarssalat

Teriyaki-stegt plantefarssalat

med ristede løg og sort sesammayonnaise

På under en halv time fremtryller du et fantastisk måltid med masser af spændende råvarer. Vi koger ris, og blander det derefter med smør og ingefær. Samtidig steger vi plantefars og gulerod med teriyakisauce og vores skønne krydderiblanding, som vi kalder Ginger Ninja. Vi topper med agurkestave, sort sesammayonnaise og ristede løg.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Æg
Sennep
Hvede
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Salat

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Ingefær

160 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Gulerod

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede)

1 stk

Agurk

1 stk

Ristede løg

(Indeholder: Gluten)

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder: Gluten, Soja, Æg, Sennep, Hvede, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 3)

½ spsk

Vand (trin 3)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)863 kcal
Energi (kJ)3611 kJ
Fedt43.4 g
Mættet fedt10.6 g
Kulhydrat88.9 g
Sukker18.5 g
Kostfibre10.4 g
Protein25.6 g
Salt6.2 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg intil servering.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Steg plantefars
2

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars, gulerod og Ginger Ninja i 4-5 min, eller indtil farsen er let brunet.

Tilsæt teriyakisauce, vand [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, rør rundt, og tag panden af varmen.

Forbered råvarer
3

Imens, bland sesammayonnaise og vand [1/2 spsk | 1 spsk] i en lille skål.

Skær agurk i 1 cm stave.

Skær roden af salat, og skil bladene ad.

Riv ingefær fint.

Rør smør [1 spsk | 2 spsk] og ingefær [2 tsk | 4 tsk] i gryden med ris.

Server
4

Anret salat på tallerkener.

Fyld med ris, plantefars og agurk.

Dryp med sesammayonnaise.

Drys med ristede løg.