HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStegt Laks
topBanner
Stegt laks

Stegt laks

med bagte rodfrugttern og cremet agurkesalat

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed. Stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne, sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig lækkert!

Tags:HvedefriBørnevenlig
Allergener:FiskSelleriMælkSesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

1 stk

Rødbede

1 stk

Pastinak

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

250 g

Laksefilet

(IndeholderFisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(IndeholderSelleri)

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

10 g

Sesamfrø

(IndeholderSesamKan indeholdeNødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)790 kcal
Energi (kJ)3304 kJ
Fedt42.05 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat68.86 g
Sukker16.9 g
Protein35.46 g
Salt1.2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Drys med sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft.

3

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af dild og halvdelen af hvidløg i en lille skål. Smag til med salt og peber.

4

Del citron i to, og skær den ene halve i tynde skiver. Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft og resterende hvidløg i en lille skål. Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen. Krydr laks med et nip salt, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min.

5

Vend laks, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

6

Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener. Drys med resterende dild. Server med citron.