HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprød Kylling
topBanner
Sprød kylling

Sprød kylling

med mozzarella og spaghetti i tomatsauce

I aften laver vi super velsmagende, sprød kylling, som vi først panerer i panko og steger, og derefter gratineres med tomatsauce og mozzarella. Vi serverer vores kylling med spaghetti og en frisk og smuk salat med agurk og tomat.

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Tomat

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 stk

Agurk

270 g

Spaghetti

(IndeholderglutenKan indeholdesoja)

4 g

Middelhavsdrøm

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

1 pose

Basilikum

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 3)

efter behov

Sukker (trin 3)

1 stk

Æg (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)921.28 kcal
Energi (kJ)3854.6355 kJ
Fedt12.75 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat127.6375 g
Sukker20.4 g
Protein67.4675 g
Salt3.2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Hak basilikum (gem nogle blade til anretning) fint.

2

Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et andet skærebræt, og bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Bland panko og et stort nip salt* og peber* i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Paner kylling i æg og derefter i panko. Stil til side på en ren tallerken.

3

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 1-2 min på hver side, og overfør til en bageplade med bagepapir. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) på middel varme. Tilsæt hakkede tomater, Middelhavsdrøm, vand* [½ dl | 1 dl] og et nip sukker* og salt*, og lad simre i 3-4 min.

4

Top kylling med halvdelen af tomatsauce, og drys med revet mozzarella. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil osten er smeltet og kyllingen er gennemstegt. Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 8-9 min, eller indtil 'al dente'. Hæld vand fra, og kom pasta tilbage i gryden. Vend resterende tomatsauce i gryden med pasta. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Skær tomat og agurk i 1 cm tern. Bland agurk, tomat, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

6

Anret pasta i skåle. Top med kylling. Drys med basilikum. Server med agurkesalat.