Skip to main content
Sprød BBQ-kylling

Sprød BBQ-kylling

med syrlig kålsalat og mild aioli

4.4
(9 t)

Med kun 8 ingredienser til rådighed skaber du børnevenlig magi i køkkenet i aften. Sprøde, hjemmelavede fritter, paneret kylling med bbq-marinade og frisk kålsalat. Selvfølgelig serveret med en lækker hvidløgssauce. Enkelt, men forbandet godt!

Tags:
Børnevenlig
Nem
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

500 g

Kartofler

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Snittet kålsalat

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Æble

20 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Kalorier (kcal)810.8 kcal
Energi (kJ)3392.4 kJ
Fedt30.8 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat85.2 g
Sukker22.4 g
Kostfibre6.4 g
Protein49.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3 g
Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Skær kartofler (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil sprøde og gyldne.

Paner kylling
2

Skær kylling i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt.

Bland panko med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.

Vend kylling i æg og derefter i panko.

Steg kylling
3

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland kålsalat
4

Skær æble i tynde, halve skiver.

Bland snittet salat [1/2 pose, 2P], æble, yoghurt [1 spsk | 2 spsk] og tranebær i en skål, og krydr med et nip salt og peber.

TIP: Tilsæt en smule olivenolie.

Lav hvidløgsdressing
5

Bland aioli med resterende yoghurt i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret kylling, kålsalat og fritter på tallerkener.

Server med hvidløgsdressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image