topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød BBQ-kylling

Sprød BBQ-kylling

med syrlig kålsalat og mild aioli

Med kun 8 ingredienser til rådighed skaber du børnevenlig magi i køkkenet i aften. Sprøde, hjemmelavede fritter, paneret kylling med bbq-marinade og frisk kålsalat. Selvfølgelig serveret med en lækker hvidløgssauce. Enkelt, men forbandet godt!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

500 g

Kartofler

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

75 g

Snittet kålsalat

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Æble

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3435 kJ
Kalorier (kcal)821 kcal
Fedt31.5 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat86.7 g
Sukker22.4 g
Protein48.9 g
Salt3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Paner kylling
2

Imens, bland panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber i en dyb tallerken.

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.

Skær kylling i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt. 

Vend kylling i æg og derefter i panko.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
3

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland kålsalat
4

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Bland snittet salat [1/2 pose, 2P], æble, fraiche [1 spsk | 2 spsk], tranebær og et nip salt i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Lav hvidløgsdressing
5

Bland aioli og resterende fraiche i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret kylling, kålsalat og fritter på tallerkener.

Server med aiolidressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image