Med kun 8 ingredienser til rådighed skaber du børnevenlig magi i køkkenet i aften. Sprøde, hjemmelavede fritter, paneret kylling med bbq-marinade og frisk kålsalat. Selvfølgelig serveret med en lækker hvidløgssauce. Enkelt, men forbandet godt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
500 g
Kartofler
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Snittet kålsalat
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Æble
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, bland panko med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Skær kylling i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt.
Vend kylling i æg og derefter i panko.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Bland snittet salat [1/2 pose, 2P], æble, yoghurt [1 spsk | 2 spsk], tranebær og et nip salt i en skål.
TIP: Tilsæt en smule olivenolie.
Bland aioli med resterende yoghurt i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
Anret kylling, kålsalat og fritter på tallerkener.
Server med aiolidressing.