Skip to main content
Spanske BBQ-glaserede kødboller
Spanske BBQ-glaserede kødboller

Spanske BBQ-glaserede kødboller

med 'gremolata'-kartofler og frisk salat

Oplev det bedste fra det spanske køkken med vores Spanske BBQ-glaserede kødboller. Glazen gør disse kødboller sødmefulde, syrlige og aromatiske, og giver de klassiske spanske albóndigas kamp til stregen. En madoplevelse lidt ud over det sædvanlige.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Citron

250 g

Hakket svinekød

2 stk

Tomat

4 g

Røget paprika

400 g

Små kartofler

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

35 g

Tomatpuré

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Bredbladet persille

100 g

Romainesalat

1 stk

Skalotteløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Ketchup til glaze

½ tsk

Sukker til glaze

¼ tsk

Salt til glaze

1 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Olie til kartofler

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3676 kJ
Kalorier (kcal)879 kcal
Fedt52.8 g
Mættet fedt13.1 g
Kulhydrat60.1 g
Sukker15.8 g
Kostfibre9.1 g
Protein37.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.1 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og stil til side med låg på.

Forbered grøntsager
2

Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.

Halver citron.

Hak tomat groft.

Hak persille og skalotteløg fint.

Steg kødboller
3

Bland hakket svinekød, æg, skalotteløg, rasp og salt i en stor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til kødboller (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 2-3 min på hver side, eller indtil brunede og gennemstegte.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.

Lav glaze
4

Imens, bland tomatpuré, ketchup, sukker, salt og balsamico i en lille skål.

Tilsæt smør til panden med færdigstegte kødboller, og lad smelte. Tilsæt røget paprika, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Sænk til middel varme.

Tilsæt glaze, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Bland salat
5

Vend kartofler med olivenolie, persille, citronsaft og salt i gryden lige inden servering.

Bland salat, tomat, salt og olivenolie i en stor skål.

Server
6

Anret kødboller, kartofler og salat i dybe tallerkener.

Server med aioli.