I dag går turen til spanien, og vi skal smage på en skøn fiskeret med frisk kuller! Vi pocherer vores kuller i en bouillon med løg, tomat og røget paprika, så fisken bliver nænsomt og blidt tilberedt. Vi serverer fisken og den skønne bouillon med ris, gremolata på persille og citron, og sprøde fennikelbånd med citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Løg
1 stk
Tomat
4 g
Røget paprika
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
30 g
Fish sauce
(Indeholder: Soja, Fisk)
250 g
Kuller
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Citron
½ stk
Fennikel
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
3 dl
Vand til gryderet
¼ tsk
Salt til gryderet
2 spsk
Olie til gremolata
¼ tsk
Salt til gremolata
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg fint.
Hak tomat groft.
Halver fennikel. Skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint. Overfør til en skål med koldt vand.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og tomat i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt røget paprika, grøntsagsbouillon, fish sauce, vand, salt og et nip peber.
Tilsæt fisk, dæk med låg, og pocher i 4-5 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, hak persille og hvidløg fint.
Bland persille, hvidløg, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
Skær citron i både.
Hæld væde fra fennikel.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Top ris med fisk og bouillon.
Server med fennikel.
Top fisk og fennikel med gremolata og et skvæt citronsaft.