Her byder vi på en rigtig luksuriøs og spændende lørdagsret. Svinekamfilet, broccoli og pak choi steges i ovnen, og får derefter en spændende smag af en glaze med sojasauce, sriracha og sød chilisauce. Mens vi bager kød og grøntsager til perfektion, koger vi hvidløgsris og sylter gulerod!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Sød chilisauce
150 g
Langkornede hvide ris
10 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
250 g
Broccoli
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Svinekamfilet
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Gulerod
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Mel til panering
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ dl
Vand til glace
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Dub svinekød tør med køkkenrulle, krydr med salt og et nip peber, og vend i hvedemel på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme. Brun svinekød i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 18-20 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål. Vend gulerod i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern.
Hak pak choi groft.
Fordel broccoli på den samme bageplade, når kødet har 10-11 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Tilsæt pak choi, når kødet har 3-4 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt, og bag videre i 3-4 min.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Imens, pisk sriracha, sojasauce og vand sammen i en lille skål, og tilsæt til samme stegepande. Bring i kog på middelhøj varme, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tag panden af varmen, og tilsæt sød chilisauce.
Skær svinekød i tynde skiver.
Anret ris, broccoli, pak choi og svinekød på tallerkener.
Top med glace og gulerod.