Vores delikate Pandestegte havbars bringer de solrige smage fra Middelhavet ind i dit køkken. Nyd hjemmelavet tzatziki og ovnbagte kartofler vendt med basilikumdressing, rucola, pinjekerner, soltørrede tomater, kalamataoliven og græsk ost. En let og frisk ret, perfekt til en særlig stund.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Havbars
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Agurk
1 stk
Citron
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
500 g
Små kartofler
50 g
Soltørrede tomater
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
40 g
Rucola
1 stk
Basilikum
30 g
Kalamataoliven
4 g
Souvlaki-krydderi
50 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til tzatziki
1 spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, riv hvidløg fint.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, crème fraiche, hvidløg, salt og et nip peber i en skål.
Skyl rucola.
Hak oliven og soltørrede tomater groft.
Halver citron.
Hak basilikum fint.
Bland basilikum, et skvæt citronsaft, salt og olivenolie i en lille skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og souvlaki-krydderi.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.
Vend forsigtigt, og steg videre i 1 min.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Vend rucola, basilikumdressing, pinjekerner, soltørrede tomater og oliven med færdige kartofler på bagepladen.
Anret havbars, middelhavskartofler og tzatziki på tallerkener.
Smuldr græsk salatost over middelhavskartofler.