Skip to main content
Pandestegt dorade og middelhavsrodfrugter

Pandestegt dorade og middelhavsrodfrugter

med cremet tzatziki og græsk ost

4.4
(32)

Vores delikate Pandestegte dorade bringer de solrige smage fra Middelhavet ind i dit køkken. Nyd hjemmelavet tzatziki og ovnbagte kartofler vendt med basilikumdressing, rucola, pinjekerner, soltørrede tomater, kalamataoliven og græsk ost. En let og frisk ret, perfekt til en særlig stund.

Tags:
Max 50g kulhydrater
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

300 g

Dorade

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Agurk

1 stk

Citrusfrugt

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

400 g

Små kartofler

50 g

Soltørrede tomater

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)

40 g

Rucola

1 stk

Basilikum

30 g

Oliven

4 g

Souvlaki-krydderi

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til tzatziki

1 spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Salt til fisk

Energi (kJ)3461 kJ
Kalorier (kcal)827 kcal
Fedt51.3 g
Mættet fedt17.8 g
Kulhydrat42.8 g
Sukker9.3 g
Kostfibre7.4 g
Protein45.4 g
Salt6 g
Trans Fat0.2 g
Calcium13 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav tzatziki
2

Imens, riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt. 

Bland agurk, crème fraiche, salt og et nip peber i en skål.

Lav basilikumdressing
3

Skyl rucola.

Hak oliven og soltørrede tomater groft.

Halver citron.

Hak basilikum fint.

Bland basilikum, et skvæt citronsaft, salt og olivenolie i en lille skål.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

Steg havbars
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og souvlaki-krydderi.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.

Vend forsigtigt, og steg videre i 1 min. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav middelhavskartofler
5

Vend rucola, basilikumdressing, pinjekerner, soltørrede tomater og oliven med færdige kartofler på bagepladen.

Server
6

Anret fisk, kartofler og tzatziki på tallerkener.

Top kartofler med smuldret græsk ost.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image