I aften byder vi på klassiske smage med spændende twist. Hakkebøfferne får en skøn smag og saftig konsistens af, at der er revet æble i farsen. Vi krydrer kartofler med vores vidunderlige krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Løg bliver stegt bløde, og så når vi også at lave en sprød kålsalat med gulerod og hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
150 g
Kålblanding, skåret
400 g
Små kartofler
150 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
12.5 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 stk
Æble
½ tsk
Salt til kartofler
1
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til slaw
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-10 min, eller indtil bløde.
Imens, skræl æble, og riv groft.
Bland hakket oksekød, æble, æg, rasp, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt og hvidløg i en skål, og krydr med salt og et nip peber.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Bland kålblanding og salt i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek.
Tilsæt gulerod og halvdelen af hvidløgsyoghurt, og vend sammen.
Anret hakkebøffer, kartofler og kålsalat på tallerkener.
Top hakkebøffer med løg.
Server med resterende hvidløgsyoghurt.