Skip to main content
Saftig hakkebøf
Saftig hakkebøf

Saftig hakkebøf

med bløde løg og krydrede kartofler

I aften byder vi på klassiske smage med spændende twist. Hakkebøfferne får en skøn smag og saftig konsistens af, at der er revet æble i farsen. Vi krydrer kartofler med vores vidunderlige krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Løg bliver stegt bløde, og så når vi også at lave en sprød kålsalat med gulerod og hvidløgsyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Æg
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

150 g

Kålblanding, skåret

400 g

Små kartofler

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

12.5 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Salt til slaw

Næringsindhold

Energi (kJ)2670 kJ
Kalorier (kcal)638 kcal
Fedt27.4 g
Mættet fedt10.9 g
Kulhydrat61.3 g
Sukker17.9 g
Kostfibre8.7 g
Protein35.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.7 g
Potassium397.4 mg
Calcium16.6 mg
Iron2.9 mg

Fremgangsmåde

Lav kartoffelbåde
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Steg løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg i 5-10 min, eller indtil bløde.

Form bøffer
3

Imens, skræl æble, og riv groft.

Bland hakket oksekød, æble, æg, rasp, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav kålsalat
5

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt og hvidløg i en skål, og krydr med salt og et nip peber.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Bland kålblanding og salt i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek.

Tilsæt gulerod og halvdelen af hvidløgsyoghurt, og vend sammen.

Server
6

Anret hakkebøffer, kartofler og kålsalat på tallerkener.

Top hakkebøffer med løg.

Server med resterende hvidløgsyoghurt.