Skip to main content
Rumpsteak og skalotteløgssmør
Rumpsteak og skalotteløgssmør

Rumpsteak og skalotteløgssmør

med bagte rodfrugter og mandel-rucolasalat

Gem denne premiumopskrift til en ekstra festlig aften. Her har vi nemlig skabt et måltid, som med garanti vil skabe begejstring. Vi frister med perfekt stegt steak, som vi topper med skalotteløgssmør. Hertil serverer vi ovnbagte kartofler og knoldselleri, og en sprød rucolasalat med høvlet ost og æble.

Allergener:
Egg
Senf
Tree nuts
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk
Celery

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

2 stk

Skalotteløg

1 stk

Æble

½ stk

Bredbladet persille

25 g

Mayonnaise

500 g

Kartofler

300 g

Rumpsteak

20 g

Mandler

20 g

Honning-sennepsdressing

70 g

Rucola

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

1 stk

Timian

½ stk

Knoldselleri

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Sukker til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til salat

2 spsk

Smør til karamelliserede løg

Næringsindhold

Energi (kJ)3466 kJ
Kalorier (kcal)828 kcal
Fedt44.3 g
Mættet fedt13.9 g
Kulhydrat65 g
Sukker16.9 g
Kostfibre9.6 g
Protein43.6 g
Salt3.9 g
Potassium1261 mg
Calcium12 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag smør ud af køleskabet.

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Skræl knoldselleri, og skær i 2 cm tern.

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered råvarer
2

Imens, hak skalotteløg og persille fint.

Pluk timian.

Hak mandler groft, og halver citron.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Skyl rucola.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Karamelliser løg
3

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.

Steg skalotteløg med timian i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt sukker, et skvæt citronsaft og et nip salt, og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.

Overfør til en lille skål.

Steg bøffer
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav rucolasalat
5

Vend rucola, mandler, høvlet ost og æble med honning-sennepsdressing og salt i en skål.

Rør smør og et stort nip peber i skålen med skalotteløg.

Vend færdige rodfrugter med persille på bagepladen.

Skær bøffer i skiver.

Server
6

Anret bøffer, salat og rodfrugter på tallerkener.

Top bøffer med skalotteløgssmør.

Server med mayonnaise.