Portugal er kendt for at have 365 forskellige opskrifter på torsk, og denne er måske en af dem! Her bager vi forskellige, skønne grøntsager i ovnen, og bager vores friske torsk med. Lynhurtigt er maden klar, og vi serverer vores portugisiske torsk med en forførende kapers-smørsauce og masser af friskhakket persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Torsk
4 g
Røget paprika
4 g
Middelhavsdrøm
2 stk
Tomat
1 stk
Gulerod
½ stk
Zucchini
1 stk
Løg
1 stk
Bredbladet persille
15 g
Kapers
500 g
Kartofler
1 spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til fisk
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Smør til sauce
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler og gulerod i tynde skiver.
Hak zucchini og løg fint.
Hak tomat groft.
Bland grøntsager, olivenolie, halvdelen af Middelhavsdrøm, salt og et nip peber i en stor skål.
Fordel på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Dup fisk tør med køkkenrulle. Top med olivenolie, og krydr med salt, resterende Middelhavsdrøm, røget paprika og et nip peber.
Placer fisk på bagepladen med grøntsager, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Smelt smør med vand i en lille gryde på lav varme.
Tilsæt kapers, og kog i 1-2 min.
Krydr med et nip salt og peber.
Hak persille groft.
Anret fisk og grøntsager på tallerkener.
Top med kapers-smørsauce og persille.