Blev du fanget af det spændende navn på denne ret? Vi lover at du ikke bliver skuffet over resultatet! Vi ovnbager kartofler og pastinak, derefter panerer vi pastinak i panko, og steger den til fantastisk sprødhed! Vi serverer kartofler og pastinak med en syrlig coleslaw med citron, sennep, kål, æble, dild og græskar, og en cremet tartarsauce med aioli, sennep og kørvel!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
2 stk
Pastinak
1 stk
Æble
1 stk
Citron, økologisk
1 pose
Kørvel
1 pose
Dild
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
25 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
1 pakke
Græskarkerner
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Æg (trin 5)
2 spsk
Hvedemel (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Halver kartofler (uskrællet). Skær pastinak (uskrællet) i ½ cm skiver på langs. Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med timian. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre. Fordel pastinak på en anden bageplade med bagepapir, og bag i 10-15 min, eller indtil møre.
Skær æble i tynde stave. Skær citron i både. Hak kørvel og dild fint.
Masser snittet salat med olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i 30 sek, eller indtil mør. Tilsæt et skvæt citronsaft, et nip salt*, æble, dild, græskarkerner og halvdelen af sennep i en stor skål, og vend sammen.
Bland aioli, kørvel og resterende sennep i en lille skål
Pisk æg* [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken. Kom panko i en anden dyb tallerken. Bland hvedemel* [½ dl | 1 dl] og salt* [1/2 stk I 1 stk] i en tredje dyb tallerken. Vend bagt pastinak i mel, derefter i æg og til sidst i panko. Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg pastinak i 4-5 min, eller indtil gylden. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Steg af flere omgange om nødvendigt.
Anret pastinak, kartofler, coleslaw og tartarsauce på tallerkener.