I aften laver vi klassiske frikadeller med kartoffelsalat. Kartoffelsalaten har dog et tvist i form af finhakket estragon, som giver en frisk og spændende smag, som går godt i spænd med de gyldne frikadeller. Vi laver også en farverig og velsmagende radise- og tomatsalat med spinat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Radiser
1 pose
Estragon
1 stk
Løg
60 g
Spinat
400 g
Små kartofler
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Tomat
1 stk
Æg til frikadeller
½ tsk
Salt till frikadeller
1 spsk
Smør til stegning
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til salat
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Stil til side, og lad køle af.
Riv løg groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til frikadeller (4 pr. person).
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg frikadeller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede). Overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Frikadeller er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skyl spinat, og hak groft.
Halver radiser.
Hak tomat groft og estragon fint.
Bland fraiche, mayonnaise, estragon, salt og et nip peber i en stor skål.
Vend kogte kartofler i skålen.
Bland tomat, spinat, radiser, salt, et nip peber og olivenolie i en mellemstor skål.
Anret frikadeller, kartoffelsalat og tomatsalat på tallerkener.