Skip to main content
Pandestegt laks
Pandestegt laks

Pandestegt laks

med ovnbagte grøntsager og rucoladressing

Her får du en klassiker af en opskrift, som holder hele vejen! Vi byder på perfekt stegt laksefilet, som serveres med ovnbagte kartofler, rødbede og broccoli. Det vidunderlige tilbehør er en rucolasalat i dressing med hvidløg og citron.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

250 g

Broccoli

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

40 g

Rucola

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Salt til fisk

Næringsindhold

Energi (kJ)2773 kJ
Kalorier (kcal)663 kcal
Fedt28.9 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat58.1 g
Sukker11.6 g
Kostfibre10.9 g
Protein40.7 g
Kolesterol100 mg
Salt3.4 g
Potassium1713.8 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i både.

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered grøntsager
2

Skær broccoli i små buketter og stokken i 2 cm tern.

Pres eller hak hvidløg fint. 

Skyl rucola, og hak halvdelen fint.  

Skær citron i både.

Bland rucoladressing
3

Fordel broccoli på bagepladen, når rodfrugterne har 12 min tilbage, krydr med salt og dryp med en smule olivenolie. Bag færdig i resterende tid.

Bland hakket rucola, hvidløg, fraiche, et skvæt citronsaft, salt og et nip peber i en lille skål.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Bland grøntsager og rucola
5

Vend færdigbagte grøntsager med resterende rucola og finrevet ost på bagepladen.

Server
6

Anret grøntsager, laks og rucoladressing på tallerkener. 

Server med resterende citronbåde.