
Vores delikate Pandestegte dorade bringer de solrige smage fra Middelhavet ind i dit køkken. Nyd hjemmelavet tzatziki og ovnbagte kartofler vendt med basilikumdressing, rucola, pinjekerner, soltørrede tomater, kalamataoliven og græsk ost. En let og frisk ret, perfekt til en særlig stund.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Dorade
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Agurk
1 stk
Citrusfrugt
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
400 g
Små kartofler
50 g
Soltørrede tomater
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
40 g
Rucola
1 stk
Basilikum
30 g
Oliven
4 g
Souvlaki-krydderi
50 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til tzatziki
1 spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til fisk

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, crème fraiche, salt og et nip peber i en skål.

Skyl rucola.
Hak oliven og soltørrede tomater groft.
Halver citron.
Hak basilikum fint.
Bland basilikum, et skvæt citronsaft, salt og olivenolie i en lille skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og souvlaki-krydderi.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.
Vend forsigtigt, og steg videre i 1 min.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Vend rucola, basilikumdressing, pinjekerner, soltørrede tomater og oliven med færdige kartofler på bagepladen.

Anret fisk, kartofler og tzatziki på tallerkener.
Top kartofler med smuldret græsk ost.