Forkæl dig selv og dine medspisende med et varmende og robust måltid, som passer perfekt til kolde og blæsende aftener. Vi ovnbager kålpølser (som altså ikke indeholder kål, men er en grovhakket og super smagfuld pølse), og braiserer rødkål med æble, timian og balsamico. Hertil får vi knuste smørkartofler med persille, og vi laver en skøn brun sovs, som komplimenterer de sprøde pølser.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
320 g
Kålpølse
400 g
Små kartofler
1 stk
Æble
1 stk
Rødløg
75 g
Rødkål, skåret
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Timian
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
100 g
Brun sovs
(Indeholder: Mælk)
10 g
Kyllingefond
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til grøntsager
½ tsk
Sukker til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til kartofler
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Placer pølser på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gyldne og gennemtilberedte.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og krydr med et nip salt og peber.
Imens, skær æble i 1 cm tern.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Hak persille fint.
Pluk timian.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg, rødkål, æble og timian i 4-5 min, eller indtil let blødt.
Tilsæt balsamico, smør, sukker, salt og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil grøntsagerne er møre og glaserede.
Tilsæt brun sovs, kyllingefond, vand og et nip salt og peber til en lille gryde på middel varme, og varm op i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt smør, persille og et nip salt og peber til kartoflerne, og knus let med en kartoffelmoser eller en gaffel.
Anret kartofler, pølser og rødkål på tallerkener.
Top pølser med sovs.