Skip to main content
Ovnbagt kålpølse og æblebraiseret rødkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt kålpølse og æblebraiseret rødkål

Ovnbagt kålpølse og æblebraiseret rødkål

med knuste kartofler og brun sovs

Forkæl dig selv og dine medspisende med et varmende og robust måltid, som passer perfekt til kolde og blæsende aftener. Vi ovnbager kålpølser (som altså ikke indeholder kål, men er en grovhakket og super smagfuld pølse), og braiserer rødkål med æble, timian og balsamico. Hertil får vi knuste smørkartofler med persille, og vi laver en skøn brun sovs, som komplimenterer de sprøde pølser.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Comfort Food
Allergener:
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

320 g

Kålpølse

400 g

Små kartofler

1 stk

Æble

1 stk

Rødløg

75 g

Rødkål, skåret

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Timian

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

100 g

Brun sovs

(Indeholder: Mælk)

10 g

Kyllingefond

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til grøntsager

½ tsk

Sukker til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Smør til kartofler

½ dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3423 kJ
Kalorier (kcal)818 kcal
Fedt55.1 g
Mættet fedt22.8 g
Kulhydrat54 g
Sukker17.6 g
Protein26.4 g
Salt5.3 g

Fremgangsmåde

Bag pølser
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Placer pølser på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gyldne og gennemtilberedte.

Kog kartofler
2

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og krydr med et nip salt og peber.

Forbered råvarer
3

Imens, skær æble i 1 cm tern.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Hak persille fint.

Pluk timian.

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Braiser rødkål
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rødløg, rødkål, æble og timian i 4-5 min, eller indtil let blødt.

Tilsæt balsamico, smør, sukker, salt og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil grøntsagerne er møre og glaserede.

Lav sovs
5

Tilsæt brun sovs, kyllingefond, vand og et nip salt og peber til en lille gryde på middel varme, og varm op i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt smør, persille og et nip salt og peber til kartoflerne, og knus let med en kartoffelmoser eller en gaffel.

Server
6

Anret kartofler, pølser og rødkål på tallerkener.

Top pølser med sovs.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image