Vi håber I har gemt denne ret til weekenden, for her byder vi på et imponerende festmåltid! Svinemørbrad bliver krydret med vores spændende krydderiblanding, som vi kalder Jorden rundt, og steges til perfektion i ovnen. Samtidig bager vi kartofler og knoldselleri. Vidunderlige tilbehør er en grøn æblesalat med kål og dild, og cremet dildyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Æble
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
1 pose
Dild
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder: Selleri)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skræl knoldselleri og kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør, og stil til side med låg på.
Vend svinemørbrad med en smule olivenolie på en tallerken, drys med Jorden Rundt, og krydr med et nip salt og peber.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og steg i ovnen i 14-18 min.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Hak dild fint.
Bland snittet salat, æble, halvdelen af yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Bland halvdelen af dild, resterende yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
TIP: Server dilden ved siden af, hvis børnene ikke kan lide smagen!
Tag svinemørbrad ud af ovnen, og overfør til en ren tallerken. Dæk til med sølvpapir, og lad hvile indtil servering.
Skær svinemørbrad i skiver.
Anret svinemørbrad, knoldsellerimos og æblesalat på tallerkener, og krydr med et nip peber.
Drys med resterende dild.
Server med dildyoghurt.