Kylling og kartofler elskes af hele familien, og i aften vil alle smile, når tallerkerne bliver sat frem. De vil nemlig være fyldt med ovnstegt kylling, kartoffelmos med timian, stegt rosenkål og broccoli, og en skøn sennepssauce med citron!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 pose
Timian
280 g
Kyllingebryst
150 g
Rosenkål
250 g
Broccoli
1 stk
Citron, økologisk
4 g
Kyllingebouillon
12 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
efter behov
Smør (trin 1)
2 spsk
Mælk (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 dl
Vand (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft, og bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Pluk timian [2 stilke | 4 stilke]. Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt timian, mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber* og eventuelt en klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
Krydr kylling med et nip salt*. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Halver rosenkål. Skær broccoli i 2 cm store buketter, skræl stammen, og skær i 2 cm tern.
Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på høj varme. Steg rosenkål og broccoli i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt et stort skvæt citronsaft, og krydr med et nip salt* og peber*. Overfør til en skål.
Pisk vand* [1 dl | 2 dl] og hvedemel* [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål. Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt jævning, kyllingebouillon og sennep, og rør indtil opløst. Krydr med et nip peber*, og tilsæt et skvæt citronsaft. TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Skær kylling i 2 cm skiver. Anret kartoffelmos, rosenkål, broccoli og kylling på tallerkener. Øs sennepssauce over.