Skip to main content
Ovnstegt kylling
Ovnstegt kylling

Ovnstegt kylling

med sauteret rosenkål og kartoffelmos

Kylling og kartofler elskes af hele familien, og i aften vil alle smile, når tallerkerne bliver sat frem. De vil nemlig være fyldt med ovnstegt kylling, kartoffelmos med timian, stegt rosenkål og broccoli, og en skøn sennepssauce med citron!

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 pose

Timian

280 g

Kyllingebryst

150 g

Rosenkål

250 g

Broccoli

1 stk

Citron, økologisk

4 g

Kyllingebouillon

12 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 1)

2 spsk

Mælk (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 dl

Vand (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2175 kJ
Kalorier (kcal)520 kcal
Fedt8.5 g
Mættet fedt1.7 g
Kulhydrat56.5 g
Sukker11.8 g
Kostfibre11.6 g
Protein48.4 g
Salt2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft, og bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Pluk timian [2 stilke | 4 stilke]. Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt timian, mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber* og eventuelt en klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

Bag kylling
2

Krydr kylling med et nip salt*. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Halver rosenkål. Skær broccoli i 2 cm store buketter, skræl stammen, og skær i 2 cm tern.

Steg rosenkål og broccoli
4

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på høj varme. Steg rosenkål og broccoli i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt et stort skvæt citronsaft, og krydr med et nip salt* og peber*. Overfør til en skål.

Lav sennepssauce
5

Pisk vand* [1 dl | 2 dl] og hvedemel* [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål. Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt jævning, kyllingebouillon og sennep, og rør indtil opløst. Krydr med et nip peber*, og tilsæt et skvæt citronsaft. TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Server
6

Skær kylling i 2 cm skiver. Anret kartoffelmos, rosenkål, broccoli og kylling på tallerkener. Øs sennepssauce over.