Ovnbagt BBQ-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt BBQ-kylling

Ovnbagt BBQ-kylling

med nødde-persilleris og grøn agurkesalat

I aften skal vi have supermør kylling, der får en fantastisk smag af BBQ-krydderier. Spændende tilbehør er nødde-persilleris, som får ekstra god smag ved at blive kogt med kyllingebouillon. Vi har også tid til at bikse en grøn agurkesalat med kål sammen, og så topper vi herlighederne med cremet pestodressing.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Kyllingebouillon

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 pose

Kruspersille

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

1 stk

Agurk

150 g

Kålblanding, skåret

50 g

Cremet pestodressing

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3169 kJ
Kalorier (kcal)757 kcal
Fedt31 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat72.5 g
Sukker8.5 g
Protein45.7 g
Salt3.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Ovnbag kylling
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med et nip salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bag hasselnødder
3

Imens, hak hasselnødder og persille groft. 

Skær agurk i ½ cm stave. 

Fordel hasselnødder på bagepladen i ovnen, når kyllingen har 6-7 min tilbage.

Bland salat
4

Bland kålblanding, agurk, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.

Bland pestodressing og vand [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Bland nødde-persilleris
5

Vend persille og hasselnødder i gryden med færdigkogt ris.

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret ris, kylling og salat på tallerkener.

Top med pestodressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image