HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOlivenfyldte Hakkebøffer
topBanner
Olivenfyldte hakkebøffer

Olivenfyldte hakkebøffer

med let tomatcouscous og citrondressing

I aften laver vi lækre hakkebøffer, der får et spændende twist af oliven, oregano og vores færdiglavede krydderiblanding Mamas Favorit. Farverigt og indbydende tilbehør er couscous blandet med hvidløg og tomatpuré. Vi serverer hakkebøfferne og couscous med en frisk salat med tomat- og gulerodsbånd og en cremet citronyoghurt.

Tags:HurtigBørnevenlig
Allergener:glutenægmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Kalamataoliven

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 g

Oregano

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholderæg)

1 stk

Hvidløgsfed

½ dåse

Tomatpuré

100 g

Couscous

(IndeholderglutenKan indeholdesoja)

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Tomat

1 stk

Gulerod, lilla

150 g

Snittet salat (kål, endivie, gulerod)

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 1)

2 dl

Vand* (trin 3)

½ tsk

Salt* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2746.5869 kJ
Kalorier (kcal)656.45 kcal
Fedt23.6985 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat62.1436 g
Sukker13 g
Protein41.238 g
Salt4.9 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Hak oliven [½ pakke, 2P] fint. Bland oliven, hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Mamas Favorit, salt* [½ tsk | 1 tsk] og halvdelen af oregano i en skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

3

Riv hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt hvidløg, resterende oregano, tomatpuré [½ dåse, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og svits i 30 sek. Tilsæt vand* [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Tilsæt couscous, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 3 min, eller indtil vandet er absorberet. 

4

Skær citron i både. Skær tomat i 2 cm tern. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Bland snittet salat, tomat, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.

5

Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.

6

Anret couscous og salat på tallerkener. Top salat med gulerod. Top couscous med hakkebøffer. Server med citronyoghurt og resterende citronbåde.