topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Olivenfyldte hakkebøffer

Olivenfyldte hakkebøffer

med let tomatcouscous og citrondressing

I aften laver vi lækre hakkebøffer, der får et spændende twist af oliven, oregano og vores færdiglavede krydderiblanding Mamas Favorit. Farverigt og indbydende tilbehør er couscous blandet med hvidløg og tomatpuré. Vi serverer hakkebøfferne og couscous med en frisk salat med tomat- og gulerodsbånd og en cremet citronyoghurt.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Kalamataoliven

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 g

Oregano, tørret

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

1 stk

Hvidløgsfed

½ dåse

Tomatpuré

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Tomat

1 stk

Gulerod

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde Selleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)657 kcal
Energi (kJ)2747 kJ
Fedt23.7 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat62.14 g
Sukker13 g
Protein41.24 g
Salt4.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Form hakkebøffer
1

Hak oliven [½ pakke, 2P] fint. Bland oliven, hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Mamas Favorit, salt* [½ tsk | 1 tsk] og halvdelen af oregano i en skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

Steg hakkebøffer
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav couscous
3

Riv hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt hvidløg, resterende oregano, tomatpuré [½ dåse, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og svits i 30 sek. Tilsæt vand* [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Tilsæt couscous, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 3 min, eller indtil vandet er absorberet. 

Lav salat
4

Skær citron i både. Skær tomat i 2 cm tern. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Bland snittet salat, tomat, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.

Lav citronyoghurt
5

Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Anret couscous og salat på tallerkener. Top salat med gulerod. Top couscous med hakkebøffer. Server med citronyoghurt og resterende citronbåde.