Skip to main content
Norsk inspirerede kødboller
Norsk inspirerede kødboller

Norsk inspirerede kødboller

med stegt grønkål og blød kartoffelmos

I aften går den kulinariske rejse til Norge, og vi steger rustikke kødboller, som vi derefter blander med en dejlig sauce med tyttebærsyltetøj, rødvin og oksebouillon. Vidunderligt tilbehør er hvidløgsstegt grønkål med tranebær og cremet kartoffelmos.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

25 g

Tyttebærsyltetøj

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

50 g

Grønkål, skåret

20 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

1 stk

Løg

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

½ spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til grønkål

½ spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3103 kJ
Kalorier (kcal)742 kcal
Fedt32.1 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat82 g
Sukker21.8 g
Kostfibre6.1 g
Protein33.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.7 g
Potassium1547.4 mg
Calcium17 mg
Iron2.6 mg

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav kødboller
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hakket oksekød, æg, rasp, hvidløg og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede), og overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered løg
3

Skær løg i tynde, halve skiver.

Steg grønkål
4

Smelt smør i en anden gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt grønkål, salt og et nip peber, og sænk til middellav varme.

Tilsæt tranebær, og rør rundt i 3-4 min, eller indtil bløde.

Lav sauce
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand, tyttebærsyltetøj, rødvinssauce, salt og kyllingebouillon, og rør rundt. Tilsæt kødboller, sænk til middellav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret kartoffelmos og kødboller på tallerkener.

Top med sauce.

Server med grønkål.