I aften går den kulinariske rejse til Norge, og vi steger rustikke kødboller, som vi derefter blander med en dejlig sauce med tyttebærsyltetøj, rødvin og oksebouillon. Vidunderligt tilbehør er hvidløgsstegt grønkål med tranebær og cremet kartoffelmos.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
25 g
Tyttebærsyltetøj
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
50 g
Grønkål, skåret
20 g
Tranebær
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)
1 stk
Løg
500 g
Kartofler
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
½ spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til grønkål
½ spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hakket oksekød, æg, rasp, hvidløg og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede), og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Smelt smør i en anden gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt grønkål, salt og et nip peber, og sænk til middellav varme.
Tilsæt tranebær, og rør rundt i 3-4 min, eller indtil bløde.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand, tyttebærsyltetøj, rødvinssauce, salt og kyllingebouillon, og rør rundt. Tilsæt kødboller, sænk til middellav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Anret kartoffelmos og kødboller på tallerkener.
Top med sauce.
Server med grønkål.