Skip to main content
Soltørret tomat- og pinjekernetoppet laksefilet

Soltørret tomat- og pinjekernetoppet laksefilet

med basilikum-crème fraiche og urtekartofler

Nyd laks når det er allerbedst, med vores premiumopskrift, Soltørret tomat- og pinjekernetoppet laksefilet. Med øget portionsstørrelse og fokus på kvalitet bliver du med denne skønne opskrift forkælet, og vi lover dig, at hver bid bliver lidt ud over det sædvanlige.

Tags:
Comfort Food
Hurtig
Allergener:
Fisk
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

50 g

Soltørrede tomater

400 g

Små kartofler

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Basilikum

40 g

Rucola

125 g

Cherrytomater

125 g

Mozzarella

(Indeholder: Mælk)

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til kartofler

¼ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Energi (kJ)4330 kJ
Kalorier (kcal)1035 kcal
Fedt73.8 g
Mættet fedt28.9 g
Kulhydrat46.1 g
Sukker12.4 g
Kostfibre8 g
Protein46.1 g
Kolesterol100 mg
Salt3 g
Potassium930.2 mg
Calcium60.8 mg
Iron0.9 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Stil til side med låg på.

Bag laks
2

Hak soltørrede tomater fint.

Hak pinjekerner groft.

Bland soltørrede tomater og pinjekerner i en lille skål.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Placer laks på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad, og top med soltørret tomat-blanding. Pres forsigtigt blandingen fast.

Bag laks i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Jo finere de soltørrede tomater er hakkede, jo lettere sidder de fast. - Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav basilikum-crème fraiche
3

Imens, hak basilikum fint.

Bland basilikum, crème fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Forbered grøntsager
4

Skyl rucola.

Halver cherrytomater.

Hæld væde fra mozzarella, og skær i 2 cm tern.

Hak persille fint.

Halver citrusfrugt.

Lav salat
5

Vend kartofler med persille, olivenolie, salt og et skvæt citrusfrugtsaft lige inden servering.

Bland cherrytomater, rucola, olivenolie og mozzarella i en stor skål.

Server
6

Anret laks, kartofler og salat på tallerkener.

Server med basilikum-crème fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image