Middelhavsinspireret hakkebøf
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret hakkebøf

Middelhavsinspireret hakkebøf

med bagte grøntsager og bouillonkogt bulgur

I aften tager vi en kulinarisk tur til Grækenland og laver fantastiske hakkebøffer, der får den perfekte smag af vores færdige krydderiblanding Panamad. Vi koger også bulgur, som vi blander med persille. Vi serverer hakkebøfferne og bulgur sammen med bagte grøntsager og citronyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Sulfitter
Hvede
Gluten
Æg
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Peberfrugt

2 stk

Tomat

2 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Løg

250 g

Hakket oksekød

25 g

Panko

(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)571 kcal
Energi (kJ)2390 kJ
Fedt20.4 g
Mættet fedt8.6 g
Kulhydrat52.5 g
Sukker12.8 g
Protein39.3 g
Salt4.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde.

Skær tomat og peberfrugt i 2 cm tern. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 10-15 min. 

Bland fars
2

Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.

Hak persille fint. 

Bland hakket oksekød, løg, æg [1 stk | 2 stk], panko, Mamas Favorit, halvdelen af persille, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Form fars til 2 cm tykke hakkebøffer (1 pr. person).

Steg hakkebøffer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Kog bulgur
4

Imens, tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon til gryden med kogende vand, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

Bland dressing
5

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret bulgur og grøntsager i dybe tallerkener.

Top med hakkebøffer og dressing.

Drys med persille.

Server med citronbåde.