I aften tager vi en kulinarisk tur til Grækenland og laver fantastiske hakkebøffer, der får den perfekte smag af vores færdige krydderiblanding Panamad. Vi koger også bulgur, som vi blander med persille. Vi serverer hakkebøfferne og bulgur sammen med bagte grøntsager og citronyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Peberfrugt
2 stk
Tomat
2 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Løg
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ stk
Citron
1 pose
Bredbladet persille
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 dl
Vand (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde.
Skær tomat og peberfrugt i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag øverst i ovnen i 10-15 min.
Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.
Hak persille fint.
Bland hakket oksekød, løg, æg [1 stk | 2 stk], panko, Mamas Favorit, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber og halvdelen af persille i en stor skål.
Form fars til 2 cm tykke hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon til gryden med kogende vand, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
Skær citron i både.
Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret bulgur og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med hakkebøffer og en klat yoghurt.
Drys med persille.
Server med citronbåde.