HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMiddelhavsinspireret Hakkebøf
topBanner
Middelhavsinspireret hakkebøf

Middelhavsinspireret hakkebøf

med ovnbagte grøntsager & bulgur

I aften tager vi en kulinarisk tur til Grækenland og laver fantastiske hakkebøffer, der får den perfekte smag af vores færdige krydderiblanding Panamad. Vi koger også bulgur, som vi blander med persille. Vi serverer hakkebøfferne og bulgur sammen med bagte grøntsager og citronyoghurt.

Tags:Hurtig
Allergener:glutensellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Gul peberfrugt

½ stk

Rød peberfrugt

2 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Rødløg

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

4 g

Panamad

85 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)589.105 kcal
Energi (kJ)2464.8152 kJ
Fedt20.8015 g
Mættet fedt8.6 g
Kulhydrat57.069 g
Sukker15 g
Protein40.3715 g
Salt4.3 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Skær tomat, rød peberfrugt [1/2 stk , 2P] og gul peberfrugt i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Middelhavsdrøm og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 10-15 min.

2

Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak persille fint. Bland hakket oksekød, rødløg, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Panamad, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber* og halvdelen af persille i en stor skål. Form fars til 2 cm tykke hakkebøffer (1 pr. person). 

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon til gryden med kogende vand*, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

5

Skær citron i både. Tilsæt resterende persille (gem lidt til anretning) og en smule olivenolie* til gryden med færdigkogt bulgur, og rør rundt. Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.

6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med hakkebøffer, grøntsager og en klat yoghurt. Drys med resterende persille. Server med citronbåde.