
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk linsegryde, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores linsegryde med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kølende fraiche og sprøde tortilla chips.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
1 dåse
Majs
1 pakke
Grønne linser
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
½ dåse
Tomatpuré
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde spor af: Mælk)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
3 spsk
Vand* (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 3)

Hak løg fint.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Hæld væde fra majs og linser.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Steg løg med et nip salt i 2 min. Tilsæt peberfrugt, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grøntsagsbouillon og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min.
Sænk til middellav varme. Tilsæt majs, linser, limesaft [1 tsk | 2 tsk], vand [3 spsk | 6 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 5-6 min.
Krydr med salt og peber.

Imens, hak tomat fint.
Hak koriander groft.
Bland tomat, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander, et skvæt limesaft, salt og peber i en lille skål.

Anret linsegryde i dybe tallerkener.
Top med revet ost og tomatsalsa.
Server med fraiche og tortillachips.