Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk linsegryde med peberfrugt og majs, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores linsegryde med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kølende yoghurt og sprøde tortilla chips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
1 dåse
Majs
1 pakke
Grønne linser
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ dåse
Tomatpuré
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
3 spsk
Vand* (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
Hak løg fint.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Hæld væde fra majs og linser.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Steg løg med et nip salt i 2 min. Tilsæt peberfrugt, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grøntsagsbouillon og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min.
Sænk til middellav varme. Tilsæt majs, linser, limesaft [1 tsk | 2 tsk], vand [3 spsk | 5 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 5-6 min.
Krydr med et nip salt og peber.
Imens, hak tomat fint.
Hak koriander groft.
Bland tomat, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret linsegryde i dybe tallerkener.
Top med revet ost og tomatsalsa.
Server med yoghurt og tortillachips.