Skip to main content
Mexicansk linsegryde

Mexicansk linsegryde

med sprøde tortillachips og frisk tomatsalsa

4.1
(77)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk linsegryde med peberfrugt og majs, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores linsegryde med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kølende yoghurt og sprøde tortilla chips.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

1 dåse

Majs

1 pakke

Grønne linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

½ dåse

Tomatpuré

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

50 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde spor af: Mælk)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

3 spsk

Vand* (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Sukker (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)2805 kJ
Kalorier (kcal)671 kcal
Fedt32.2 g
Mættet fedt10.4 g
Kulhydrat68.3 g
Sukker20.8 g
Kostfibre13.8 g
Protein21.6 g
Salt4.8 g
Potassium246 mg
Calcium11.5 mg
Iron0.3 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Hak løg fint. 

Skær peberfrugt i 2 cm tern. 

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. 

Hæld væde fra majs og linser. 

Steg grøntsager
2

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Steg løg med et nip salt i 2 min. Tilsæt peberfrugt, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grøntsagsbouillon og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min.

Sænk til middellav varme. Tilsæt majs, linser, limesaft [1 tsk | 2 tsk], vand [3 spsk | 5 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 5-6 min.

Krydr med et nip salt og peber.

Lav tomatsalsa
3

Imens, hak tomat fint. 

Hak koriander groft.

Bland tomat, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
4

Anret linsegryde i dybe tallerkener. 

Top med revet ost og tomatsalsa.  

Server med yoghurt og tortillachips.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image