
Mexicansk kyllingefajita
med frisk tomatsalsa og korianderyoghurt
Den kulinariske rejse går til Mexico, og byder på en fajitafest med masser af spændende ingredienser. Kylling, rødløg og peberfrugt får deres karakteristiske smag fra sriracha og Tex-Mex-krydderier. Tomatsalsaen indeholder tomat, rødløg og chili, og den kølende korianderyoghurt giver fin kontrast til alt det stærke.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
2 stk
Tomat
1 stk
Peberfrugt
½ stk
Løg
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
300 g
Kyllingebryststrimler
5 g
Tex-Mex
10 g
Sriracha
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Skær tomat i 1 cm tern.
Hak løg [½ stk, 2P] fint.
Skær peberfrugt i tynde strimler.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Hak koriander groft.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med et nip salt, og steg med peberfrugt, sriracha [½ pakke, 2P] og Tex-Mex i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Bland yoghurt, halvdelen af koriander og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland tomat, løg, chili, resterende koriander, olivenolie [½ spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.

Fyld tortillabrød med kylling, grøntsager, tomatsalsa og korianderyoghurt.