topBanner
Mexicansk inspirerede linser

Mexicansk inspirerede linser

med majs & søde kartofler

Hvad med mexicansk til aftensmad? Læg store søde kartoffelbåde, smagsrige linser og lækker guacamole på din tallerken. Server med frisk tomatsalsa, naturligvis lavet med ristet majs, og top med frisk koriander, lime og hakket jalapeno, der giver sting på en dejlig måde. Yummy in your tummy!

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Avocado

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

1 pose

Koriander

5 g

Tex-Mex

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Tomat

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Jalapeño

2 stk

Hvidløgsfed

½ dåse

Tomatpuré

1 dåse

Majs

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2547 kJ
Kalorier (kcal)609 kcal
Fedt16 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat74 g
Sukker12 g
Protein26 g
Salt2 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Skær kartoffel (uskrællet) i kvarte på langs, og prik huller med en gaffel.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

2

Hak tomat groft.

Hak koriander groft.

Riv limeskal, og skær lime i både.

Hak hvidløg fint.

Skyl linser under koldt vand* i en si.

Hæld væde fra majs.

Skær jalapeño i tynde skiver.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, eller indtil let forkullet.

Bland majs, tomat, et skvæt limesaft og 1/2 koriander i en skål. Krydr med salt* og peber*.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme.

Steg linser i 3-4 min.

Tilsæt hvidløg, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 dåse, 2 pers.] og limeskal. Steg i 1 min.

Tilsæt vand*. Lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.

5

Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske. Mos med et skvæt limesaft og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.

6

Anret kartofler på tallerkener.

Top med linser, guacamole, fraiche [½ pakke, 2 pers.] og tomatsalsa.

Drys med jalapeño og resterende koriander.

Server med resterende limebåde.