Hvad med mexicansk til aftensmad? Læg store søde kartoffelbåde, smagsrige linser og lækker guacamole på din tallerken. Server med frisk tomatsalsa, naturligvis lavet med ristet majs, og top med frisk koriander, lime og hakket jalapeno, der giver sting på en dejlig måde. Yummy in your tummy!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Avocado
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Koriander
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Grønne linser
1 stk
Tomat
1 stk
Jalapeno
2 stk
Hvidløgsfed
½ dåse
Tomatpuré
1 dåse
Majs
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Lime, økologisk
1 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i kvarte på langs, og prik huller med en gaffel. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Hak tomat groft. Hak koriander groft. Riv limeskal, og skær lime i både. Hak hvidløg fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Hæld væde fra majs. Skær jalapeño i tynde skiver.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg majs i 4-5 min, eller indtil let forkullet. Bland majs, tomat, et skvæt limesaft og 1/2 koriander i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg linser i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 dåse, 2 pers.] og limeskal. Steg i 1 min. Tilsæt vand*. Lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.
Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske. Mos med et skvæt limesaft og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Anret kartofler på tallerkener. Top med linser, guacamole, fraiche [½ pakke, 2 pers.] og tomatsalsa. Drys med jalapeño og resterende koriander. Server med resterende limebåde.