Hvad med mexicansk til aftensmad? Læg store søde kartoffelbåde, smagsrige linser og lækker guacamole på din tallerken. Server med frisk tomatsalsa, naturligvis lavet med ristet majs, og top med frisk koriander, lime og hakket jalapeno, der giver sting på en dejlig måde. Yummy in your tummy!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Avocado
1 pose
Koriander
75 g
Fraiche
4 g
Hello Mexico
1 pakke
Røde linser
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Jalapeno
2 stk
Hvidløgsfed
½ dåse
Tomatpuré
1 dåse
Majs
1 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i kvarte på langs. Prik huller med en gaffel. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Hak tomat groft. Hak koriander groft. Skær lime i både. Hak hvidløg fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Skær jalapeño i tynde skiver.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg majs i 3-4 min, eller indtil let forkullet. Bland majs, tomat, et skvæt limesaft og 1/2 koriander i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg linser i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, Hello Mexico og tomatpuré [½ dåse, 2 pers.]. Steg i 1 min. Tilsæt vand*. Lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.
Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske. Mos i en skål med et skvæt limesaft og en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.
Anret søde kartofler på tallerkener. Top med linser, guacamole, fraiche og tomatsalsa. Drys med jalapeño og resterende koriander. Server med resterende limebåde.