Skip to main content
Mexicansk-inspireret rejebowl
 Mexicansk-inspireret rejebowl

Mexicansk-inspireret rejebowl

med avocado og chili-peanuttopping

I aften laver vi en fantastisk bowl, fyldt med lækkerier, med inspiration fra Mexico. Vi bygger vores bowl med luftige basmatiris, majs-pico de gallo med rødløg, koriander og lime, frisk avocado, rejer stegt med Tex-Mex-krydderier, smør og lime, chili-peanuttopping og cajunkrydret yoghurt.

Tags:
Hurtig
Spis mig først
Allergener:
Jordnødder
Mælk
Krebsdyr
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Koriander

1 stk

Lime

1 stk

Avocado

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

150 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

150 g

Basmatiris

1 stk

Majs

2 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

1 g

Chiliflager

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til dressing

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Sukker til nødder

½ tsk

Salt til nødder

½ spsk

Olie til sauce

1 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3542 kJ
Kalorier (kcal)847 kcal
Fedt40.9 g
Mættet fedt14.4 g
Kulhydrat88.1 g
Sukker9.5 g
Kostfibre8.6 g
Protein26 g
Kolesterol78.3 mg
Salt5.5 g
Potassium163.1 mg
Calcium33.5 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav pico de gallo
2

Imens, hak rødløg og koriander fint.

Hæld væde fra majs.

Skær lime i både.

Bland majs, halvdelen af rødløg, koriander, limesaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Bland yoghurt, Ay Cajun-ba og salt i en lille skål.

Lav chili-peanuttopping
3

Hak peanuts groft.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peanuts i 2-3 min, og tag panden af varmen.

Tilsæt chiliflager, sukker, salt og peber, og rør rundt. Overfør til en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered avocado
4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med et nip salt.

Steg rejer
5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med resterende rødløg, Tex-Mex og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Tilsæt smør, vand og et skvæt limesaft, rør indtil smør er smeltet, og tag panden af varmen.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret ris, pico de gallo, avocado og rejer i dybe tallerkener.

Top rejer med limesmør fra stegepanden.

Drys med spicy peanuts.

Server med cajunmayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image