Mexicansk-inspireret rejebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Mexicansk-inspireret rejebowl

Mexicansk-inspireret rejebowl

med avocado og chili-peanut topping

I aften laver vi en fantastisk bowl, fyldt med lækkerier, med inspiration fra Mexico. Vi bygger vores bowl med luftige basmatiris, majssalsa med rødløg, koriander og lime, frisk avocado, rejer stegt med Tex-Mex-krydderier, smør og lime, chili-peanut topping og cajunkrydret yoghurt.

Allergener:
Krebsdyr
Mælk
Jordnødder
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

5 g

Tex-Mex

1 stk

Avocado

150 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Lime

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 g

Chiliflager

½ stk

Rødløg

1 pose

Koriander

2 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 dåse

Majs

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3450 kJ
Kalorier (kcal)824 kcal
Fedt41.7 g
Mættet fedt14.4 g
Kulhydrat79.9 g
Sukker14 g
Protein23.9 g
Salt4.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, hak rødløg [1/2 stk, 2P] og koriander fint.

Hæld væde fra majs.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Bland majs, rødløg, koriander, limesaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Bland yoghurt, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.

Lav chili-peanut topping
3

Hak peanuts groft.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peanuts i 2-3 min, og tag panden af varmen.

Tilsæt chiliflager [½ pakke, 2P], sukker [1/2 tsk I 1 tsk], salt og peber, og rør rundt. Overfør til en lille skål. 

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered avocado
4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med et nip salt.

Steg rejer
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med Tex-Mex og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et skvæt limesaft, og rør rundt indtil smørret er smeltet. Tag panden af varmen.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret ris, majssalsa, avocado og rejer i dybe tallerkener. 

Top rejer med sauce fra stegepanden.

Drys med chili-peanut topping.

Server med cajunyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image