
I aften laver vi en fantastisk bowl, fyldt med lækkerier, med inspiration fra Mexico. Vi bygger vores bowl med luftige basmatiris, majs-pico de gallo med rødløg, koriander og lime, frisk avocado, rejer stegt med Tex-Mex-krydderier, smør og lime, chili-peanuttopping og cajunkrydret yoghurt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Koriander
1 stk
Lime
1 stk
Avocado
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
150 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
150 g
Basmatiris
1 stk
Majs
2 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
1 g
Chiliflager
1 stk
Rødløg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til dressing
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Sukker til nødder
½ tsk
Salt til nødder
½ spsk
Olie til sauce
1 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Vand til sauce

Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, hak rødløg og koriander fint.
Hæld væde fra majs.
Skær lime i både.
Bland majs, halvdelen af rødløg, koriander, limesaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, Ay Cajun-ba og salt i en lille skål.

Hak peanuts groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peanuts i 2-3 min, og tag panden af varmen.
Tilsæt chiliflager, sukker, salt og peber, og rør rundt. Overfør til en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med et nip salt.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med resterende rødløg, Tex-Mex og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Tilsæt smør, vand og et skvæt limesaft, rør indtil smør er smeltet, og tag panden af varmen.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Anret ris, pico de gallo, avocado og rejer i dybe tallerkener.
Top rejer med limesmør fra stegepanden.
Drys med spicy peanuts.
Server med cajunmayonnaise.