I aften laver vi en fantastisk bowl, fyldt med lækkerier, med inspiration fra Mexico. Vi bygger vores bowl med luftige basmatiris, majssalsa med rødløg, koriander og lime, frisk avocado, rejer stegt med Tex-Mex-krydderier, smør og lime, chili-peanut topping og cajunkrydret yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
5 g
Tex-Mex
1 stk
Avocado
150 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Lime
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 g
Chiliflager
½ stk
Rødløg
1 pose
Koriander
2 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 dåse
Majs
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak rødløg [1/2 stk, 2P] og koriander fint.
Hæld væde fra majs.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Bland majs, rødløg, koriander, limesaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Hak peanuts groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peanuts i 2-3 min, og tag panden af varmen.
Tilsæt chiliflager [½ pakke, 2P], sukker [1/2 tsk I 1 tsk], salt og peber, og rør rundt. Overfør til en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med Tex-Mex og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et skvæt limesaft, og rør rundt indtil smørret er smeltet. Tag panden af varmen.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret ris, majssalsa, avocado og rejer i dybe tallerkener.
Top rejer med sauce fra stegepanden.
Drys med chili-peanut topping.
Server med cajunyoghurt.