topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexican kidney bean bowl

Mexican kidney bean bowl

with garlic rice and chilli peanut topping

I aften laver vi en vidunderlig bønnebowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge ris sammen med citrongræs. Mens risen koger, laver vi en crunchy peanutsalsa med hvidløg og lime, og så steger vi kidneybønner sammen med asiatisk woksauce, sojasauce og honning. Derefter bygger vi bowlen med ris, bønner, kålsalat og avocado, og topper den med asiatisk mayo, peanutsalsa og forårsløg.

Tags:
Hvedefri
Vegetarisk
Stærk
Allergener:
Jordnødder
Sesam
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløg

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Avocado

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 pakke

Kidneybønner

1 g

Chiliflager

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

5 g

Tex-Mex

½ dåse

Tomatpuré

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3671 kJ
Kalorier (kcal)877 kcal
Fedt42.5 g
Mættet fedt9.4 g
Kulhydrat86.4 g
Sukker16.1 g
Protein20.5 g
Salt3.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bank citrongræs med en ske. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits citrongræs i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs inden servering.

Forbered råvarer
2

Riv limeskal, og skær lime i både. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si. Hak peanuts groft. 

Lav peanutsalsa
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Rist peanuts i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Tag stegepanden af varmen, og tilsæt sesamfrø. Lad køle af, og tilsæt limesaft [1/2 spsk | 1 spsk] og halvdelen af honning. Rør rundt, og smag til med salt* og peber*. Overfør til en lille skål.

Steg kikærter
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kidneybønner i 1-2 min. Skru ned til lav varme. Tilsæt et nip limeskal, asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], sojasauce og resterende honning, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Bland kålsalat
5

Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skål. Bland snittet salat, et skvæt limesaft, en smule olivenolie* og halvdelen af forårsløg i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret ris i skåle. Top med kidneybønner, kålsalat, avocado, asiatisk mayo og peanutsalsa. Drys med resterende forårsløg.