Skip to main content
Mellemøstlig krydret oksekødspita
Mellemøstlig krydret oksekødspita

Mellemøstlig krydret oksekødspita

med hvidløgsyoghurt og bulgurtabouleh

Oplev Mellemøstens mangeartede smage med vores Mellemøstlige krydrede oksekødspita. I denne ret kombinerer vi harissa-krydret hakket oksekød med gyldenstegt pitabrød, som vi serverer med yoghurtdip og en frisk tabouleh-salat, som er en bulgursalat fra Libanon.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

½ stk

Granatæble

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Hvede, Gluten)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

1 stk

Løg

1 stk

Mynte

4 g

Harissa-krydderi

1 stk

Bredbladet persille

75 g

Radiser

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

½ tsk

Salt til bulgur

½ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3011 kJ
Kalorier (kcal)720 kcal
Fedt26.7 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat81.3 g
Sukker6.4 g
Protein37.3 g
Salt5.7 g

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Forbered råvarer
2

Imens, hak agurk groft.

Skær radiser i kvarte.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak mynte og persille fint (adskilt).

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Forbered granatæble
3

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Top pitabrød
4

Riv løg groft.

Bland løg, hakket oksekød, harissa-krydderi, salt og persille i en stor skål.

Skær pitabrød igennem på langs til to halve, flade cirkler.

Fordel fars på hvert pitabrød, og smør det jævnt ud med bagsiden af en ske.

Steg pita
5

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg pitabrød med kødsiden nedad i 2-3 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

Vend, og steg i 2-3 min, eller indtil brunet.

Bland bulgur, agurk, radiser, granatæblekerner, mynte, salt og olivenolie i en stor skål lige inden servering.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Server
6

Anret oksekødspitabrød og bulgursalat på tallerkener.

Server med yoghurtdip.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image