Oplev Mellemøstens mangeartede smage med vores Mellemøstlig krydret oksekødspita. I denne ret kombinerer vi harissa-krydret hakket oksekød med gyldenstegt pitabrød, som vi serverer med yoghurtdip og en frisk tabouleh-salat, som er en bulgursalat fra Libanon.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Granatæble
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Agurk
½ stk
Hvidløgsfed
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Rødløg
1 pose
Mynte
4 g
Harissa-krydderi
1 pose
Bredbladet persille
225 g
Hakket oksekød
2.5 dl
Vand til bulgur
½ tsk
Salt til bulgur
½ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, hak agurk groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak mynte og persille fint (adskilt).
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Riv løg groft.
Bland løg, hakket oksekød, Harissa-krydderi, salt og persille i en stor skål.
Skær pitabrød igennem på langs til to halve, flade cirkler.
Fordel fars på hvert pitabrød, og smør det jævnt ud med bagsiden af en ske.
Opvarm smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg pitabrød med kødside nedad i 2-3 min, eller indtil brunt og gennemstegt.
Vend, og steg i 2-3 min, eller indtil brunet.
Bland bulgur, agurk, granatæblekerner, mynte, salt og olivenolie i en stor skål lige inden servering.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Anret oksekødspitabrød og bulgursalat på tallerkener.
Server med yoghurtdip.