Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkansk vegetartagine

Marokkansk vegetartagine

med stegt butternutsquash og græsk salatost

Tagine er en nordafrikansk ret med masser af krydderier. Vores marokkanske variant indeholder butternutsquash, gulerod, løg, honning, kikærter og chili. Vi serverer vores tagine med couscous med persille og mandler, og topper med græsk salatost.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mælk
Nødder
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ pakke

Kikærter

½ stk

Butternutsquash

1 dåse

Tomatpuré

1 stk

Løg

4 g

Saha-Ras

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 g

Chiliflager

1 stk

Citron

12.5 g

Honning

1 pose

Bredbladet persille

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

4 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 4)

2.5 dl

Vand (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)746 kcal
Energi (kJ)3121 kJ
Fedt34.17 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat77.01 g
Sukker18.2 g
Protein25.01 g
Salt5.1 g

Gryde

Fremgangsmåde

Steg løg
1

Hak løg fint.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor gryde på middel varme.

Steg løg med et nip salt i 5 min, eller indtil bløde. Tilsæt tomatpuré og Saha-Ras, og svits i 30 sek. 

Tilsæt chiliflager, grøntsagsbouillon og vand [4 dl | 8 dl], og bring i kog.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Forbered råvarer
2

Skræl butternutsquash [1/2 stk, 2P], og del på langs. Grav kerner ud, og skær i 2 cm tern. 

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm halve skiver.

Kog butternutsquash og gulerod
3

Kom butternutsquash og gulerod i gryden med kogende vand, og lad koge under låg på middel varme i 18-20 min, eller indtil møre. 

Hak persille og mandler fint.

Skyl kikærter [1/2 pakke, 2P] under koldt vand i en si.

Smuldr salatost.

Skær citron i både.

Lav tagine
4

Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P] og kikærter til gryden, når grøntsagerne har 10 min tilbage, og lad simre uden låg i 10 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt citronsaft [2 spsk | 4 spsk], og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber lige inden servering.

Kog couscous
5

Bring en gryde med vand [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i kog.

Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Tilsæt halvdelen af mandler og halvdelen af persille, og vend sammen.

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret tagine i dybe tallerkener.

Top med salatost og resterende persille og mandler. 

Server med couscous og resterende limebåde.