Skip to main content
Svensk 'ovnpandekage'

Svensk 'ovnpandekage'

4 portioner | med tyttebærsyltetøj og stegt bacon

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2 personer. Har du aldrig hørt om ovnpandekage? Det er en meget populær ret i Sverige, og serveres ofte som frokost til skolebørn. Vores skønne variant topper vi med stegt bacon, og serverer med det klassiske tilbehøret tyttebærsyltetøj.

Allergener:
Hvede
Mælk
Æg
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pandekagemiks

(Indeholder: Hvede, Mælk, Æg, Gluten Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Soja, Kamut, Havre, Jordnødder, Lupin, Nøtter, Byg, Spelt, Khorasanhvede)

100 g

Tyttebærsyltetøj

140 g

Bacon, tern

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 1)

Næringsindhold

Energi (kJ)4507 kJ
Kalorier (kcal)1077 kcal
Fedt34.4 g
Mættet fedt14.5 g
Kulhydrat151.8 g
Sukker51.4 g
Kostfibre3.7 g
Protein34.8 g
Salt5.2 g

Redskaber

Ildfast fad

Fremgangsmåde

Lav pandekagedej
1

Forvarm ovnen på 190°C/170°C (varmluft).

Pisk vand [5 dl] og pandekagemix sammen i en stor skål, indtil glat.

Lav ovnpandekage
2

Smør et ildfast fad med smør [1 spsk].

Top med pandekagedej, og spred jævnt ud med en palet.

Bag i 30-35 min. 

Steg bacon
3

Imens, opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, indtil gylden. 

Server
4

Top ovnpandekage med bacon og server med tyttebærsyltetøj.