Skip to main content
Cremet kartoffelmos-'pie' med kylling og porre
Cremet kartoffelmos-'pie' med kylling og porre

Cremet kartoffelmos-'pie' med kylling og porre

med bacon og blandet salat

'Shepherd's pie' og 'cottage pie' er ægte 'comfort food'-klassikere fra de britiske øer. Her laver vi en variant, hvor den ostegratinerede kartoffelmos dækker en lækker porresauce med kylling og bacon. Server det duftende fad midt på bordet og lad alle tage for sig! Og glem ikke den friske salat med agurk og citrusfrugtmarineret løg.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

140 g

Bacon, tern

1 stk

Porre

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Estragon

10 g

Kyllingefond

750 g

Kartofler

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Bredbladet persille

60 g

Blandet salat

½ stk

Agurk

1 stk

Løg

1 stk

Citrusfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

¼ tsk

Salt til mos

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Mel til sauce

2 dl

Vand til sauce

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4736 kJ
Kalorier (kcal)1132 kcal
Fedt57.2 g
Mættet fedt29.9 g
Kulhydrat89.9 g
Sukker17.5 g
Kostfibre11.8 g
Protein68.4 g
Salt3.7 g
Potassium633 mg
Calcium102.5 mg
Iron2.1 mg

Fremgangsmåde

Lav mos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, finrevet ost, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Sylt skalotteløg
2

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver. 

Halver citrusfrugt. 

Bland et stort skvæt citrusfrugtsaft, sukker, salt og skalotteløg i en lille skål. 

Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Hak persille, estragon og hvidløg fint.

Steg kylling og bacon
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling og bacon i 5-6 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

Overfør til en tallerken. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg porre i 3-4 min, indtil bløde.

Tilsæt hvidløg og mel, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt kyllingefond, madlavningsfløde og vand, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt kylling, bacon, persille og estragon, og fjern fra varmen.

Lav 'pie'
5

Overfør kylling, bacon og sauce til et ildfast fad, og top med kartoffelmos.

Bag i ovnen i 15-20 min, indtil gylden og boblende.

Imens, skyl salat.

Hak agurk groft.

Bland agurk, salat og olivenolie i skålen med skalotteløg lige inden servering.

Server
6

Lad 'pie' køle lidt af inden servering.

Server det ildfaste fad på spisebordet med salat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image