I aften laver vi en vidunderlig kyllingesalat fyldt med spændende ingredienser. Perfekt stegt kylling, tomater, rødkål og æg skaber fantastisk smag i salaten. Vi serverer salaten med en cremet dressing med lagret ost, mayonnaise og citron og topper med nybagte hvidløgscroutoner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Stenovnsbagt baguette
(Indeholdergluten)1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Citron
300 g
Tomat
4 g
Kyllingebryst, strimler
12 g
Middelhavsdrøm
75 g
Sennep
(Indeholdersennep)12.5 g
Rødkål, skåret
50 g
Mayonnaise
(Indeholdersennep, æg)2 stk
Finrevet ost
(Indeholderæg, mælk)1 spsk
Grønkål, skåret
Æg* (trin 2)
Vand* (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Bræk brød i små stykker.
Fordel brød på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og tilsæt hvidløg. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 8-10 min eller indtil sprøde og gyldne. Kog æg* [2 stk | 4 stk] i 7-8 min, og overfør til en skål med koldt vand*. Pil skallen af, og del i to.
Skær tomat i både. Skær citron i både.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kylling, krydr med Middelhavsdrøm, et nip salt* og peber*, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland sennep, mayonnaise [1/2 pakke, 2P], vand* [1 spsk | 2 spsk], et stort skvæt citronsaft, revet ost [1/2 pakke, 2P], en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål. Vend halvdelen af rødkål og grønkål i skålen.
Anret salat, kylling og hvidløgscroutoner i dybe tallerkener. Top med tomat, æg og resterende rødkål og grønkål.